Ученици првог разреда из Дворана и Здравиња посетили су школску библиотеку.  Уз све мере заштите од COVID-19, одржан је час у библиотеци.

Школски библиотекар  Ивана Ранковић је разговарала са њима. Радознали ђаци са задовољством су проширили своје знање са начином рада библиотеке, организацијом и значајем њеног рада. Дала им је упутства како да праве своју личну евиденцију прочитаног у свескама које је за ту прилику припремила и поклонила. Такође, добили су и обележиваче за књиге које је библиотекар за ту прилику направила као и брошуру која ће служити као подсетник на правила понашања у библиотеци. Такође, ученицима је поклонила разгледницу припремљену за ту прилику у којој их поред добродошлице подсећа на правила понашања у току трајања пандемије COVID-19. Ученицима је дала чланске карте, чиме су и званично постали чланови школске библиотеке.

На крају часа, бавестила их је да ће добити Дипломе за развијање љубави према читању и популаризацији књиге и читалаштва,  које школски библиотекар сваке године додељује ученицима и одељењима.