У оквиру припрема за предстојећи празник Васкрс, ученици од 5. до 7. разреда учествовали су у радионици шарања јаја природним воском. Школски библиотекар Ивана Ранковић водила је ове радионице, које су одржане у школској библиотеци. Ученици су учили  стару технику шарања јаја  уз  помоћ “школског пера” са металним врхом који се загрева на пламену свеће, а затим се зарања у чист пчелињи восак који се од топлоте пера топи и тако истопљен наноси на сирово јаје. Касније се јаја фарбају у жељену боју, а на местима где се налазио восак, остају предивне шаре које су претходно осмишљене и нацртане.

Радионице су одржане у оквиру часова верске наставе. Ученици 5. разреда  разговарали  о смислу обичаја фарбања јаја, уз презентацију ,,Зашто се за Васкрс фарбају јаја?”; а ученици 6. разреда разговарали су о предстојећим празницима уз презентацију ,,У сусрет празнику Христовог Васкрсења”. Презентације је припремила вероучитељица Сања Николић.

У радионицама су једнако уживали ученици и наставници који су им присуствовали. Ове радионице су  део активности у оквиру eТwinning пројекта ,,У сусрет Васкрсу”.