У ОШ „Страхиња Поповић“Дворане 26.11.2019. организоване су радионице  у оквиру Пројекта Дечији научни фестивал „ Са науком на ти“ који је у организацији Удружења биолога Крушевац и под покровитељством Града Крушевца, а кроз Локални акциони план за децу „Крушевац по мери деце“ . Школа је један од партнера на пројекту.

У радионицама су учешће узели како ученици предметне, тако и ученици разредне наставе из матичне школе и издвојених одељења Модрица, Здравиње и Сеземча, заједно са својим учитељицама. Реализовано је седам радионица : „МАГИЧНА ДУГА“ –Сања Јовановић

„НАЕЛЕКТРИСАНА ФРИЗУРА“- Душица Милићевић

„ЧАРОБНИ БАЛОНИ“ –Јелена Живковић                                                      

„ЛАВА У ЧАШИ“- Дијана Костић

„НЕ   ВИДИМ, А ОСЕЋАМ“- Верица Обрадовић и Павица Вучковић

,,МАГИЧНА ВОДА” – Јасмина Ђорђевић

„ВУЛКАНИШИ СЕ ,ЕКОЛОГИШИ СЕ“-Ивана Благојевић и Драгица Стајковић

Пројекат  Дечији научни фестивал „Са науком на ти“ има за задатак да промовише науку код деце и да се деца на занимљив и интерактиван начин упознају са светом науке кроз игру, интерактивне радионице, предавања и демонстрације, што се могло данас на радионицама и приметити.

          Ученици су  веома заинтересовани за овакав вид неформалног образовања. Ученици, учесници радионица радо преносе искуства својим вршњацима, а то је један вид вршњачке едукације.

          Сва ова данашња дешавања у школи пропратили су и забележили чланови новинарске секције наше школе,  локална телевизија TV Plus / Крушевац и гости – ученици ОШ „Деспот Стефан“ Доњи  Степош са својим  учитељицама.

                                                                                      Екокординатор

                                                                                      Душица Милићевић