Реализован округли сто под називом: „Растемо уз Еразмус+ пројекте

У оквиру Еразмус дана 2022, 13.октобра у Центру за стручно усавршавање Крушевац, у организацији Музичке школе „Стеван Христић” Крушевац и Прве техничке школа Крушевац реализован је округли сто под називом: „Растемо уз Еразмус+ пројекте”.

Ово прилика искориштена је да се јавност упозна нешто више о Еразмус + пројектима. Школе, организатори догађаја, представиле су своје Еразмус +пројекте, а своја искуства поделили су и представници других школа из града Крушевца које су такође учествовале у Еразмус + програму.

На почетку скупа путем видео линка присутнима се обратила Милица Пуповац, саветница за пројекте у области општег, средње стручног и образовања одраслих у Темпус фондацији. Она је говорила о начинима и путевима како да се учетвује у будућим Еразмус + пројектима. Потом, у својству организатора присутне су поздравили Братислав Пешић, директор Прве техничке школа Крушевац и Александар Тодоровић, директор Музичке школе „Стеван Христић” Крушевац, који су истакли позитивно искуство учешћа у пројекту и позвали присутне да се активније укључе у даље позве Темпус фондације.

Након тога презентовани су сами пројекти школа:

– Презентација Еразмус + пројекта Музичке школе „Стеван Христић” : „Виоленце – Но,тханкс!”, „Критички мислим и ценим различитости”, Светлана Алексић, координаторка пројекта
– Презентација Еразмус + пројекта Прве техничке школе: „Припреме за стручну матуру” и „Дигитал Леарнинг Патхс”, Зорица Филиповић, координаторка пројекта
– Утицај Еразмус + пројеката на развој установе и појединаца, Представници – це школа учесница у Еразмус + пројектима: поред школа организатора још и Гимназија Крушевац, ОШ”Страхиња Поповић” Дворане, ОШ”Јован Поповић” Крушевац, ОШ” Нада Поповић” Крушевац.

Координаторке пројекта биле су: Светлана Алексић, Музичка школа „Стеван Христић” Крушевац и Зорица Филиповић, Прва техничка школа Крушевац.

Вест преузета са: https://www.csu.edu.rs

                                     https://www.facebook.com