ОШ ,,Страхиња Поповић” Дворане учествује у KA229 Еразмус + пројекту стратешког партнерства за школе за иновативност и размену добрих праски под називом ,,Being European: an exchange of cultures and practices” (Бити Европљанин: размена култура и пракси). Координатор пројекта је школа Ecole des Premiers Sapins из Француске, а поред наше школе, као партнерске школе у пројекту су: Szkola Podstawowa nr 77 из Пољске и Gaziosmanpaşa Sakarya İlkokulu из Турске.

Реализација пројекта предвиђена је у току школске 2020/21. и 2021/22. године. Пројекат обухвата активности у које су укључени и ученици. Ученици учествују у креирању едукативних карти са симболима и представама културно-историјских знаменитости земаља учесника пројекта, креирање електрониских књига са приказима пројектних продукта и активности, организовање међународних Kahoot квизова за ученике и др. Ове активности представљене су на eTwinning платформи у оквиру пројекта “Welcome home and play with us : “Тhe game of four countries”.

Пројектом су планиране мобилности наставника у Француску (јуна 2021.), Србију (октобра 2021.), Пољску (фебруара 2022.) и Турску (јуна 2022.), током којих је планирана реализација  обука наставника и размена добрих наставних пракси. Због пандемије изазване вирусом Ковид-19, није било могуће реализовати одлазак наставника у Француску. Предвиђене пројектне активности реализоване су онлајн, од 7. до 11. јуна 2021.

Наставници партнерских школа потврдили су долазак у посету нашој школи, од 11. до 15. октобра 2021.год. Током њиховог боравка у Крушевцу, наша школа, према одобреном пројектном плану, организовала је предавања и радионице за госте наставнике о пројектној настави и упознала их са културно-историјским знаменитостима нашег града. За реализацију активности у организацији наше школе задужено је шест учитељица (Душица Милићевић, Ивана Благојевић, Драгица Стајковић, Дијана Костић, Сања Јовановић  и Јелена Живковић (коју тренутно замењује Јелена Лисинац),  наставница енглеског језика Ивана Кричак, вероучитељица Сања Николић и директорка школе Весна Миленковић, које активно учествују у пројекту од почетка.

Прилог РТК о реализацији међународног пројекта