Дан пролећа, шума и поезије обележен је 21. марта 2014. године у ОШ”Страхиња Поповић” Дворане свечано и такмичарски. Реализован је пети по реду пројекат ”Чувари природе- чувари шума”. Идеја је потекла од Еколошког покрета Бела бреза из Крушевца, а школе, чланице покрета, су организатори и реализатори пројекта. Ове године аутори пројекта су били Ивана Благојевић, Јасмина Ђорђевић,Светлана Лабан и Маријана Радивојевић. За естетски део простора који је подсећао на шумску животну заједницу побринуо се актив наставника разредне наставе. Цела манифестација је реализована уз свесрдну подршку Еколошког покрета Бела бреза који је обезбедио дипломе и награде за такмичаре.

На почетку манифестације представили су се ученици млађих разреда из Здравиња, Модрице и Сеземче кроз краћи уметнички програм, а затим је уследио такмичарски део у коме су учествовале школе. ОШ ”Деспот Стефан” Степош, ОШ”Брана Павловић” Коњух, ОШ”Владислав Савић Јан” Паруновац, ОШ”Кнез Лазар” Купци, ОШ”Жабаре” Жабаре и школа домаћин ОШ”Страхиња Поповић” Дворане. Школу су представили ученици матичне школе: Александар Обрадовић, Алекса Тодоровић и Војин Милорадовић.

Иако је квиз процењен као тежи, ученици су показали добро познавање садржаја предмета Чувари природе. Прво место припало је ОШ”Владислав Савић Јан” из Паруновца, друго место заузела је ОШ”Брана Павловић” из Коњуха и треће место ОШ”Жабаре из Жабара. Прве три екипе награђене су књигама и дипломама, док су остале екипе добиле захвалнице.После такмичења уследило је дружење како ученика тако и наставника што је био посебан доживљај за све учеснике манифестације.

Оставите одговор