ОШ”Страхиња Поповић”се укључила у акцију ”Сат за нашу планету. На сајту http://www.wwf.rs/sat_za_nasu_planetu/ се налази више информација о овој акцији, а са сајта делимо део обавештења

WWF – Светски фонд за природу, организује акцију Сат за нашу планету која ће се одржати десети пут у свету, а осми пут у Србији. У суботу 19. марта 2016. године у 20.30 часова у домовима, школама и пословним зградама, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете, биће искључена светла на један сат – „Сат за нашу планету”. Од настанка 2007. године у Сиднеју, ова иницијатива је постала глобални покрет у који се прошле године укључило преко 2 милијарде људи из преко 7000 градова из 172 земље света. У Србији се 2015. године овој светској акцији придружио 91 град и општина, 172 школе и 110 организација цивилног друштва.

Сат за нашу планету је глобална кампања у коју се укључују појединци, организације, институције и компаније са циљем да пошаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети по питању ублажавања последица климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и свих нас који на њој живимо (више информација на wwf.rs).

Акцију ове године подржава Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Градска управа Града Београда, Градска управа Града Новог Сада као и бројне организације, компаније и појединци.

Оставите одговор