Поводом обележавања Дана пролећа, Дана шума и Дана вода у Јабланици, у Основној школи “Деспот Стефан” Доњи Степош, 22.3.2017. одржано је такмичење из предмета Чувари природе, под називом “Викторови чувари природе”. Нашу школу представљали су ученици четвртог разреда, одељења у Модрици: Миљана Милановић, Михајло Лукић и Давид Бошковић.

Уценици су имали 5 задатака из неколико области: шумски екосистеми, водени екосистеми, угрожене биљне и животињске врсте, национални паркови Србије и заштита животне средине Први задатак је био Покажи шта знаш, затим да ученици помоћу описа дођу до жељеног појма, ребуси и загонетке, укрштеница и ланац исхране. Поред ОШ “Страхиња Поповић”Дворане, учествовали су ученици трећег и четвртог разреда следећих школа: ОШ” Кнез Лазар”Велики Купци, ОС”Брана Павловић”Коњух, ОШ”Деспот Стефан”Доњи Степош и ОШ”Јован Јовановић Змај”Крушевац. Наша школа је освојила прво место и постала домаћин одржавања следећег такмичења у наредној школској години.

Оно што је важно је да су ученици показали знање у области заштите животне средине, да су се лепо провели, стекли ново искуство и нова познанства са вршњацима из других школа.

Ема Јолић