Традиционално, годинама уназад ОШ „Страхиња Поповић“ у Дворану прославља школску славу Светог Саву, која је и ове године свечано обележена. У част обележавања школске славе одржан је светосавски квиз у којем су учествовали ученици од петог до осмог разреда. У квизу је победила екипа под називом „Милош Обилић“ коју су чинили ученици Сара Агатоновић, ученица 6.разреда, Никола Накић, ученик 7.разреда и Јелена Михајловић, ученица 8.разреда. За своје знање победници квиза су награђени књигама.

Ученици млађих разреда су учествовали у ликовној радионици и својим радовима украсили хол школе, а такође су израђивали и позивнице за госте. Неке од њих су нашле пут до градоначелника Крушевца, представника школског одбора, начелника школске управе…

Резање славског колача одржано је у холу школе где је ученица 1.разреда Јована Веселиновић предала колачарство наставнику музичке културе Ивану Ђукићу. Уследио је богат програм који су припремили ученици од 1. до 8. разреда и наставници матичне школе. Свечаној академији присуствовали су заменица градоначелника Јасмина Палуровић, помоћница градоначелника Мирјана Златановић, представници школског одбора , мештани околних села, свештеници као и ученици и наставници школе.

Оставите одговор