ОШ ”Страхиња Поповић” у Дворану са издвојеним одељењима у Модрици, Здравињу и Сеземчи је још 2003. кроз пилот програм школског развојног планирања поставила развојни циљ који се односи на развијање еколошке свести свих интересних група. Од тада до сада активно радимо на реализацији тог развојног циља и сваки значајан датум (Дан здраве хране, Дан пролећа, Дан вода, Дан планете Земље, Дан заштите животне средине…) обележавамо уз веома богате и осмишљене садржаје . Редовно узимамо учешће у свим активностима које организује еколошки покрет Бела Бреза из Крушевца чији смо чланови.

На дан планете Земље 22.4.2013. године сви ученци млађих разреда, њих 110, учествовали су у централној манифестацији у издвојеном одељењу у Здравињу која се одвијала у више етапа и активности. Манифестација је започела еко квизом” Покажи шта знаш” у коме је победила екипа из Здравиња, а затим су уследиле креативне радионице:”Рециклажом до уметности”, ликовна радионица, засађивање украсног жбуња и здрави стилови живота-направимо здраву ужину, где су се ученици освежили уз воћну ужину.

Низ активности на очувању животне средине уследио је током целе недеље од 22-26.4.2013. године. Све наведене активности су поновљене, али овог пута не у Здравињу већ у матичној школи у Дворану, у Модрици и Сеземчи. Важно је да истакнемо учешће родитеља у уређењу школског дворишта у Модрици, али и велику ангажованост ученика и запослених да имају лепо и здраво окружење у коме раде.

Оставите одговор