У оквиру Еразмус + пројекта ,,Бити Европљанин-размена култура и пракси” директорка школе, Весна Миленковић, учитељица Драгица Стајковић и веороучитељица Сања Николић учестовале су у пројектим активностима у школи -Szkoła Podstawowa Nr 77, Гдањск (Gdańsk), Пољска. Мобилност је почела 13. марта 2022. одласком у град Гдањск сусретом са домаћинима у Пољској и наставницима партнерских школа из Француске и Турске.
У понедељак, 14. марта 2022. године, најпре је припређена добродошлица у вртићу – Przedskole Nr 60, где су учесници пројекта погледали приредбу са представљањем народних и дечијих песама из Пољске, уз представаљње Кашубијанске (The Kashubian) ношње и народне игре. Васпитачи у овом вртићу раде по Далтон методу, наставнике су упознали са основама овог наставног метода.
У школи Szkoła Podstawowa Nr 77. учеснике пројекта дочекао је директор школе mgr Bogdan Derkowski. Организована је радионица у оквиру које је представљен едукативни систем у Пољској уз присуство просветног саветника. Наставници партнерских школа упознали су ученике учеснике пројекта и поделили им поклоне, које су за њих припремили ученици. Учесници пројекта су разгледали школу и упознали се са начином и организацијом рада у школи. У поподневним сатима организована је шетња по ,,Oliva Park”-у.
Више фотографија можете погледати на следећем ЛИНКУ.