Ове године у периоду од 14.септембра – 27.октобра 2018. године организован је еко камп 2018 „Откријмо Јастребац“ за ученике од 5 – 8.разреда на Јастребцу, под покровитељством Града Крушевца – Канцеларије за заштиту животне средине, уз стручну помоћ Радне групе за имплементацију еколошког образовања Града Крушевца и подршке Школске управе Крушевац.

Једна од школа учесника овог еко кампа 5 и 6 .10.2018. била је и наша, у групи са школом из Степоша „ Деспот Стефан“ и ОШ „ Вук Караџић“ из Крушевца.

Основни циљ еко кампа 2018 „ Откријмо Јастребац“ је мотивисање и активно укључивање ученика петог, шестог, седмог и осмог разреда основних школа у програм боравка у природи, који укључује активно истраживање и сакупљање информација о биодиверзитету (флоре и фауне) планине Јастребац и заштићеног природног добра резервата природе „Прокоп“, испитивање екосистема, биоценозе и одрживог развоја, оријентације у простору као и интерактивно – едукативне радионице из биологије, екологије, географије, а све у циљу подизања еколошкo- биолошке свести као и очувања и унапређења животне средине.

Ученици су на еко кампу шетајући истраживали и упознавали природу, дружили се са припадницима војске који су путем радионица своја знања преносили ученицима, бавили се спортским активностима , дружили се са осталим учесницима, склапали нова познанства …

На крају другог дана пре поласка кући свака школа је добила захвалницу за учешће на еко кампу, као и прикладне поклоне.

Ученици су се кући вратили задовољни, пуни утисака и са доста забележених фотографија.

Пратилац групе,
Екокординатор, Душица Милићевић