Поштовани родитељи и ученици,

у складу са одлуком Владе Републике Србије да се обустави непосредни образовно-васпитни рад у школама, у плану је остваривање образовно-васпитног рада на даљину почев од 17. марта 2020.

Наставници ће по стручним активима у сарадњи са психолошко-педагошком службом правити планове за начин реализације наставних садржаја у складу са дописом министра. У току данашњег и наредних дана обавештаваћемо вас о донетим одлукама наставника путем сајта и Фејсбук странице Школе, а до тада вас упућујемо на коришћење едукативног садржаја за учење на даљину који се емитује на трећем каналу РТС за ученике основне школе.

-Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе, који обухватају одређене наставне јединице изабраних предмета, у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.
-Часови ће бити емитовани на РТС Канал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (www.rasporednastave.gov.rs)
-За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.
-За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.
-Сва обавештења која се односе на емитовање часова на РТС Канал 3 можете пратити преко линка ка сајту www.rasporednastave.gov.rs
Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана. Оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје.

Додатне информације у вези са учењем на даљину, као виду подршке настави, родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57

Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу позивамо вас на посвећено деловање и одговорно поступање!