OBAVEŠTENJA

Javna nabavka-ucenicke ekskurzije

Attachments:
FileOpisUploaderFile size
Download this file (POZIV ZA PODNOSENJE PONUDA.doc)POZIV ZA PODNOSENJE PONUDA.doc Dragica47 Kb
Download this file (konkursna dikumentacija.pdf)konkursna dikumentacija.pdf Dragica980 Kb

Ekskurzije ucenika za skolsku 2017/2018 godinu

ДАН КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА

 

Поводом Светског  дана климатских промена који се обележава широм света, у Основној школи „Стахиња Поповић“  у Дворану, ученик осмог разреда Александар Благојевић припремио је презентацију коју је презентовао својим другарима из разреда.

Презентацију су ученици погледали и након презентације дискутовали смо о утицају климатских промена на биодиверзитет.

Биљана Јовановић Поповић

Ученици на такмичењу ''Коморанско златно перо''

 

У четвртак, 5. октобра 2016. године, одржано је осмо такмичење у лепом писању – калиграфији ,,Коморанско златно перо“ у организацији ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха.

На такмичењу су учествовали ученици из тринаест школа трстеничке и крушевачке општине. Ученица 4. разреда - Андријана Јочић и ученица 8. разреда - Јована Вулић учествовале су на такмичењу као представници ОШ ,,Страхиња Поповић'' из Дворана.

Учесници такмичења су калиграфским пером и мастилом исписивали задате реченице у подручном одељењу у Љубави. У међувремену, за наставнике госте, наставница биологије Оливера Коларић је са ученицима одржала радионицу испред манастира ,,Св. Николе“ у Коморану, у чијој порти се налази најстарија сачувана зграда  школе у овом крају, из 1821. године. Наставници и ученици  ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха одржали су јавни час у манастирској порти. На почетку јавног часа,  све присутне поздравила је директорка Верица Соколовић. Благослов Епископа крушевачког Господина Давида, пренео је свештеник Данијел Стефановић и одржао пригодну беседу бодрећи ученике да украшавају слова и речи, а да у срцу негују врлине, захваљујући којима ће се појавити лепе мисли, које ће произвести лепе речи и дела. Након културно-уметничког програмa, председник жирија Жарко Станковић, калиграф из Параћина, прогласио је победнике такмичења. На крају је уследило богато послужење здравом храном, коју су ученици маштовито изложили у манастирској порти.

Сања Николић, вероучитељ

Посета Народној библиотеци града Крушевца

Посета Народној библиотеци града Крушевца

Традиционално дружење првака са библиотекарима Народне библиотеке Крушевац се наставило и ове године.

У оквиру Дечије недеље, у уторак, 3. октобра 2017. године, ученици првог разреда ОШ „Страхиња Поповић“ из матичне школе и издвојених одељења су са учитељима посетили библиотеку града Крушевца. Вођени сигурном руком библиотекарке деца су ушетала у чаробни свет књига. За децу је припремљен  пригодан програм. Ученици су уживали у дивним причама које је ученицима читала љубазна библиотекарка. У оквиру посете ђаци су имали прилику да сазнају значај библиотеке, објашњен им је начин на који могу позајмити књиге,  како се књиге чувају и шта све могу да очекују када дођу у библиотеку. Указано им је на значај и вредност читања у њиховом одрастању. Све је протекло у пријатном расположењу и на опште задовољство свих присутних. У прилог овоме говоре и фотографије.

Првацима су уручене бесплатне чланске карте чиме су и званично постали њени чланови како би већ на почетку школовања стекли читалачке навике и развили љубав према књизи.

Учитељица,

Јелена Живковић

Обележен Европски дан језика

 

 

Ученици и наставници енглеског,немачког и српског језика 26.09.2017.  реализовали су пројекат под називом „Говоримо стране језике“, у оквиру којег су ученици говорили о значају учења и познавања страних језика. Дан раније, ученици су добили задатак да на хамерима испишу поздраве на различитим језицима, и да на интернету истраже зашто се слави овај дан. Припремљени материјал су поменути ученици представили  ученицима 5.разреда и присутним колегама , који су и сами приказали завидно познавање страних језика.Присутни су могли чути дијалоге на енглеском, немачком и  француском језику, али и италијански, македонски, бугарски, руски  и јапански језик. Такође, сви присутни били су у прилици да буду услужени  у учионици - „инернационалном  кафићу“. На столовима се нашло послужење уз мени  исписан на енглеском и немачком, језицима који се изучавају у школи. Ученици су се приликом послуживања обраћали на немачком и енглеском језику, а присутни су улазили у конверзацију на овим језицима. Овакво обележавање Европског дана језика допринело је развијању свести о потреби и значају изучавања страних језика.

Дарко Обрадовић

Još članaka...

Najviše pregleda