OBAVEŠTENJA

Javna nabavka -prevoz ucenika

Attachments:
FileOpisUploaderFile size
Download this file (POZIV ZA PODNOSENJE PONUDA.doc)POZIV ZA PODNOSENJE PONUDA.doc Dragica48 Kb
Download this file (KD - PREVOZ UCENIKA.doc)KD - PREVOZ UCENIKA.doc Dragica309 Kb

Javna nabavka- prevoz učenika

Javna nabavka -prevoz zaposlenih

Attachments:
FileOpisUploaderFile size
Download this file (POZIV ZA PODNOSENJE PONUDA ..doc)POZIV ZA PODNOSENJE PONUDA ..doc Dragica47 Kb
Download this file (KD prevoz zaposlenih.doc)KD prevoz zaposlenih.doc Dragica272 Kb

PREVOZ ZAPOSLENIH

Обележен Дан планете Земље у Сеземчи

Сваког 22.априла широм света се обележава Дан планете Земље. Овај празник је обележен и у нашој школи како би се упозорило на велику опасност која прети нашој планети: људи загађују ваздух, воду и земљиште, уништавају шуме, истребљују бројне животињске и биљне врсте... Дан планете Земље обележен је тематским даном кроз четири предмета (српски језик, математика, свет око нас и музичка култура) . На часу српског језика ради емоционално-интелектуалног припремања ученика за час прочитана је ,,Зелена песма'', Д.Радуловића и обављен краћи разговор о њој. Након тога, извршена је обрада бајке ,,Град за бољи живот'' како би ученици увидели колико је важно да сачувамо природу да бисмо били здрави данас и сутра.  Остатак времена је искоришћен за исписивање еко порука. На часу математике ученици су решавали задатке чији се садржај односио на очување природе. Сви задаци су били подељени по разредима и на нивое. Час света око час-природе и друштва је отпочет гледањем инсерта из дечије емисије Бранка Коцкице ,,Живот вене око мене''. Током главног дела часа обрађена је тема ,,Човекова околина'' путем презентације. За крај часа ученици су погледали слике своје околине уз слушање музике о природи. Час музичке културе је отпочет вежбама   дисања, а након тога је извршена обрада песме по слуху  ,,Химна природи'', музичке радионице Мари Мари. За крај ученици су правили од старих сламчица необичан музички инструмент Панова фрула-свирала, а све у циљу како би се указало да рециклажом можемо сачувати природу.

Циљ обележавања Дана планете Земље био је: стицање нових знања о значају заштите наше планете; развијање еколошких навика; проширивање и обогаћивање знања и искуства ученика о значају рециклаже; проширивање знања о корисним и штетним утицајима човека на његово окружење; развијање свести о значају очувања природе и равијање љубави према природи.                                                                             Јасмина Ђорђевић, учитељица

Tematski dan posvećen Vaskrsu

 

У уторак, 10. априла 2018. године, одржан је темаски дан посвећен највећем хришћанском празнику Васкрсу. Ученици из централне школе и свих подручних одељења ОШ ,,Страхиња Поповић'' Дворане, од 1. до 4. разреда,  окупили су се у порти цркве ,,Св. великомученика  Георгија'' у Здравињу  да литургијски  прославе Васкрсење Христово и дан проведу учествујући у разним школским активностима.

Свету Литургију служио је свештеник Слободан Маринковић, парох здравињски и вероучитељ у подручним одељењима. Апостол је читалa Милица Маринковић, студент теологије. Ученици су саборно изговорили молитву Оче наш. Неке ученице су радосним дечијим певањем васкршњих песама и одговарањем на Литругији дале свој допринос  да ово дивно литургијско сабрање буде још лепше. Велики број ученика се причестио. Свештеник Слободан је у проповеди истакао да је велика радост када се у цркви окупи  и причести много деце, јер су деца због своје безазлености веома слична самоме Господу Исусу Христу. Свештеник је изразио и велику захвалност свим учитељицама ОШ ,,Страхиња Поповић'' и похвалио њихов труд  што су довеле ученике и учествовале у овом догађају.

По завршетку Свете Литургије, одржано је такмичење за најтврђе васкршње јаје. У радосној игровној атмосфери, победила је ученица 2. разреда Анђела Вуксановић, из Модрице.

Уследило је послужење у парохијском дому, које су припремили вероучитељи. Топлој и пријатној  атмосфери у парохијском дому својим гостољубљем допринела  је Ивана, супруга  свештеника.

Ученици су гледали поучни филм о Васкрсењу Господа Исуса Христа и разговарали о празнику Васкрсу. Свештеник је ученицима пружио драгоцена објашњења о празнику, која су допринела бољем разумевању правог смисла и значаја овог празника.

На позорници у црквеној порти, ученици су у наставку дана извели представу ,,Дрвено јаје'', коју је припремила вероучитељица Сања Николић заједно са  учитељицама.

Дружење је настављено организовањем слободних активности за ученике, уз радосни одјек васкршњег поздрава са дечијих усана: Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!

Сања Николић, вероучитељица

Читалачка олимпијада 2018

Поводом Међународног дана дечије књиге у основној школи ,,Свети Сава“ у Читлуку одржана је манифестација ЧИТАЛАЧКА ОЛИМПИЈАДА у организацији Друштва учитеља Крушевац, за ученике 3. и 4. разреда основне школе. У три такмичарске категорије је учествовало 11 основних школа Расинског округа. Ученици су се такмичили у брзом и изражајном читању, одржан је и квиз знања из књижевности. Једна од учесника  је била и наша школа ,,Страхиња Поповић“. Ученица 3.разреда Емилија Богићевић је освојила 1.место у категорији брзо читање. Ученица је награђена дипломом и књигом.

Сања Јовановић

Još članaka...

Najviše pregleda