OBAVEŠTENJA

Zamena fasadne stolarije u izdvojenom odeljenju u Modrici

Attachments:
FileOpisUploaderFile size
Download this file (позив за подношење понуда.doc)позив за подношење понуда.doc Dragica42 Kb
Download this file (конкурсна документација (1).doc)конкурсна документација (1).doc Dragica285 Kb

Objavljujemo Poziv za podnosenje ponuda i konkursnu dokumentaciju. Rok za dostavljanje ponuda je 20.10.2017. godine do 11 sati.

Ученици на такмичењу ''Коморанско златно перо''

 

У четвртак, 5. октобра 2016. године, одржано је осмо такмичење у лепом писању – калиграфији ,,Коморанско златно перо“ у организацији ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха.

На такмичењу су учествовали ученици из тринаест школа трстеничке и крушевачке општине. Ученица 4. разреда - Андријана Јочић и ученица 8. разреда - Јована Вулић учествовале су на такмичењу као представници ОШ ,,Страхиња Поповић'' из Дворана.

Учесници такмичења су калиграфским пером и мастилом исписивали задате реченице у подручном одељењу у Љубави. У међувремену, за наставнике госте, наставница биологије Оливера Коларић је са ученицима одржала радионицу испред манастира ,,Св. Николе“ у Коморану, у чијој порти се налази најстарија сачувана зграда  школе у овом крају, из 1821. године. Наставници и ученици  ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха одржали су јавни час у манастирској порти. На почетку јавног часа,  све присутне поздравила је директорка Верица Соколовић. Благослов Епископа крушевачког Господина Давида, пренео је свештеник Данијел Стефановић и одржао пригодну беседу бодрећи ученике да украшавају слова и речи, а да у срцу негују врлине, захваљујући којима ће се појавити лепе мисли, које ће произвести лепе речи и дела. Након културно-уметничког програмa, председник жирија Жарко Станковић, калиграф из Параћина, прогласио је победнике такмичења. На крају је уследило богато послужење здравом храном, коју су ученици маштовито изложили у манастирској порти.

Сања Николић, вероучитељ

Посета Народној библиотеци града Крушевца

Посета Народној библиотеци града Крушевца

Традиционално дружење првака са библиотекарима Народне библиотеке Крушевац се наставило и ове године.

У оквиру Дечије недеље, у уторак, 3. октобра 2017. године, ученици првог разреда ОШ „Страхиња Поповић“ из матичне школе и издвојених одељења су са учитељима посетили библиотеку града Крушевца. Вођени сигурном руком библиотекарке деца су ушетала у чаробни свет књига. За децу је припремљен  пригодан програм. Ученици су уживали у дивним причама које је ученицима читала љубазна библиотекарка. У оквиру посете ђаци су имали прилику да сазнају значај библиотеке, објашњен им је начин на који могу позајмити књиге,  како се књиге чувају и шта све могу да очекују када дођу у библиотеку. Указано им је на значај и вредност читања у њиховом одрастању. Све је протекло у пријатном расположењу и на опште задовољство свих присутних. У прилог овоме говоре и фотографије.

Првацима су уручене бесплатне чланске карте чиме су и званично постали њени чланови како би већ на почетку школовања стекли читалачке навике и развили љубав према књизи.

Учитељица,

Јелена Живковић

Обележен Европски дан језика

 

 

Ученици и наставници енглеског,немачког и српског језика 26.09.2017.  реализовали су пројекат под називом „Говоримо стране језике“, у оквиру којег су ученици говорили о значају учења и познавања страних језика. Дан раније, ученици су добили задатак да на хамерима испишу поздраве на различитим језицима, и да на интернету истраже зашто се слави овај дан. Припремљени материјал су поменути ученици представили  ученицима 5.разреда и присутним колегама , који су и сами приказали завидно познавање страних језика.Присутни су могли чути дијалоге на енглеском, немачком и  француском језику, али и италијански, македонски, бугарски, руски  и јапански језик. Такође, сви присутни били су у прилици да буду услужени  у учионици - „инернационалном  кафићу“. На столовима се нашло послужење уз мени  исписан на енглеском и немачком, језицима који се изучавају у школи. Ученици су се приликом послуживања обраћали на немачком и енглеском језику, а присутни су улазили у конверзацију на овим језицима. Овакво обележавање Европског дана језика допринело је развијању свести о потреби и значају изучавања страних језика.

Дарко Обрадовић

Javna nabavka -prevoz u 2017/2018.

Attachments:
FileOpisUploaderFile size
Download this file (POZIV ZA PODNOSENJE PONUDA Zaposleni.doc)POZIV ZA PODNOSENJE PONUDA Zaposleni.doc Dragica47 Kb
Download this file (POZIV ZA PODNOSENJE PONUDA.doc)POZIV ZA PODNOSENJE PONUDA.doc Dragica48 Kb
Download this file (KD prevoz zaposlenih.doc)KD prevoz zaposlenih.doc Dragica270 Kb
Download this file (KD - PREVOZ UCENIKA.doc)KD - PREVOZ UCENIKA.doc Dragica307 Kb

Javna nabavka-prevoz ucenika i zaposlenih

Još članaka...

Najviše pregleda