Obeležen Dan planete Zemlje

OŠ''Strahinja Popović'' u Dvoranu sa izdvojenim odeljenjima u Modrici, Zdravinju i Sezemči je još 2003. kroz pilot program školskog razvojnog planiranja postavila razvojni cilj koji se odnosi na razvijanje ekološke svesti svih interesnih grupa. Od tada do sada aktivno radimo na realizaciji tog razvojnog cilja i svaki značajan datum (Dan zdrave hrane, Dan proleća, Dan voda, Dan planete Zemlje, Dan zaštite životne sredine...) obeležavamo uz veoma bogate i osmišljene sadržaje . Redovno uzimamo učešće u svim aktivnostima koje organizuje ekološki pokret Bela Breza iz Kruševca čiji smo članovi.

Na dan planete Zemlje 22.4.2013. godine svi učenci  mlađih razreda, njih 110, učestvovali su u centralnoj manifestaciji u izdvojenom odeljenju u Zdravinju koja se odvijala u više etapa i aktivnosti. Manifestacija je započela eko kvizom'' Pokaži šta znaš'' u kome je pobedila ekipa iz Zdravinja, a zatim su usledile kreativne radionice:''Reciklažom do umetnosti'', likovna radionica, zasađivanje ukrasnog žbunja i zdravi stilovi života-napravimo zdravu užinu, gde su se učenici osvežili uz voćnu užinu.

Niz aktivnosti na očuvanju životne sredine usledio je tokom cele nedelje od 22-26.4.2013. godine. Sve navedene aktivnosti su ponovljene, ali ovog puta ne u Zdravinju već u matičnoj školi u Dvoranu, u Modrici i Sezemči. Važno je da istaknemo učešće roditelja u uređenju školskog dvorišta u Modrici, ali i veliku angažovanost učenika i zaposlenih da imaju lepo i zdravo okruženje u kome rade.

New layer...

Najviše pregleda