Ученици на такмичењу ''Коморанско златно перо''

 

У четвртак, 5. октобра 2016. године, одржано је осмо такмичење у лепом писању – калиграфији ,,Коморанско златно перо“ у организацији ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха.

На такмичењу су учествовали ученици из тринаест школа трстеничке и крушевачке општине. Ученица 4. разреда - Андријана Јочић и ученица 8. разреда - Јована Вулић учествовале су на такмичењу као представници ОШ ,,Страхиња Поповић'' из Дворана.

Учесници такмичења су калиграфским пером и мастилом исписивали задате реченице у подручном одељењу у Љубави. У међувремену, за наставнике госте, наставница биологије Оливера Коларић је са ученицима одржала радионицу испред манастира ,,Св. Николе“ у Коморану, у чијој порти се налази најстарија сачувана зграда  школе у овом крају, из 1821. године. Наставници и ученици  ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха одржали су јавни час у манастирској порти. На почетку јавног часа,  све присутне поздравила је директорка Верица Соколовић. Благослов Епископа крушевачког Господина Давида, пренео је свештеник Данијел Стефановић и одржао пригодну беседу бодрећи ученике да украшавају слова и речи, а да у срцу негују врлине, захваљујући којима ће се појавити лепе мисли, које ће произвести лепе речи и дела. Након културно-уметничког програмa, председник жирија Жарко Станковић, калиграф из Параћина, прогласио је победнике такмичења. На крају је уследило богато послужење здравом храном, коју су ученици маштовито изложили у манастирској порти.

Сања Николић, вероучитељ

Najviše pregleda